2011-02-28 12:10:05 | | tomasz
 zaawansowany
Ilo¶ć postów: 64 Sk±d: radom Dołaczył: 2010-10-25 | Witajcie,
Znalazłem gdzie¶ na forum poradę aby wykorzystać CO2 z fermentacji wina do zasilania akwa. Pomysł uważam za przedni. Może kto¶ z was ma do¶wiadczenie i podzieli się stron± praktyczn± - oczywi¶cie my¶lę o zastosowaniu w akwarium a nie konsumpcji).Maj±c swego czasu bimbrownie z żalem wylewałem przefermentowany zacier do toalety. | do góry |  |  |  |
|  |
2011-03-02 21:53:42 | | Luka$z
 zapaleniec
Ilo¶ć postów: 449 Sk±d: Kielce Dołaczył: 2005-06-09 | Fermentacja wina IMHO ¶rednio się sprawdzi dla potrzeb pozyskania co2 w akwarystyce. Zauważ że pocz±tkowo fermentacja (kika dni) jest baaaardzo burzliwa, a potem spowalnia i co2 leci naprawdę bardzo mało. Wydaje mi się że szkoda zabawy. -- 325L ro¶linne | do góry |  |  |  |  |
2011-03-03 11:24:54 | | tomasz
 zaawansowany
Ilo¶ć postów: 64 Sk±d: radom Dołaczył: 2010-10-25 | Temat poddałem bardziej jako żart, ale dzięki za poważne potraktowanie tematu. Swoj± drog± dzięki wykorzystaniu co2 z fermentacji można by poł±czyć przyjemne z pożytecznym. Nie ma jak podziwianie zbiornika z szklaneczk± dobrego wina. | do góry |  |  |  |  |
|