Strona główna
Google
 
Menu

Artykuły
Regulamin Forum
Galeria KFA
Filmy
Newsy
Pliki
Linki
C Z A T
FORUM
Rekomenduj nas
Kontakt
Logowanie
Ksi±żka skarg i zażaleń
Logowanie
Loguj automatycznie

Nie masz jeszcze konta? Możesz sobie założyć!
Zrób to sam...
 Bimbrowni ...
Bimbrownia (akspider)
Tło do akwa (akspider)
Dyfuzor CO2 (majster)
Dyfuzor CO2 XXL (Tycoon)
Pokrywa (klonczerwony)
Tło zewnętrzne z kamieni (Skowron)
Przeróbka filtra Fan Mini (Bogdan)
Zestaw CO2(Skowron)
Nasze akwaria
Nasze akwaria
Filmy
Krewetki PeZeTa
200L by Jamar
Pielęgnice Tomka
Akwarium Skowrona
Akwarium KwaQ

Na forum...
Limnophila Aroma...
Oddam Glonojady
Oddam gurami
Zapraszamy do od...
Akwarium 200l
ro¶liny z przyci...
Warszawskie Dni ...
sklep
Glonojady ¶wider...
niezly widok
K gupiki
K Gupiki
Co2 butla
Wymienię helenki...
Akwarium
Internetowe sklepy / sprzedawcy
W tym dziale będziemy proszę zamieszczać uwagi i opinie dotycz±ce internetowych sklepów oraz sprzedawców - allegro, ebay i inne
Archiwalne
Konkurs na logo KFA
Konkurs Fotograficzny KFA Zakończony
Info o konkursie
Regulamin
MHK - Sponsor nagród
Zdjęcia konkursowe
Artykuły > Zrób to sam > Zrób to sam, czyli jak przygotować smaczny pokarm dla ryb - mrożonki

DjM przedstawia artykuł

Zrób to sam, czyli jak przygotować smaczny pokarm dla ryb.

Spróbuję Wam w kilku punktach, krok po kroku przedstawić, w jaki sposób robię pokarm dla ryb.

1. Kupujemy mięso– serce wołowe (koszt ok. 6.50/kg) oraz szpinak, czosnek, krewetki i Wibowit. Można zastosować kilka kombinacji, niekoniecznie wszystko ł±cznie, np. tylko serce wołowe i szpinak lub serce wołowe i Wibowit. Możesz wtedy codziennie karmić ryby czym¶ innym, żeby miały urozmaicony pokarm.


nowe okno

2. Przez kilka godzin (2, 3 godziny) moczymy serce w wodzie, nie zapominaj±c o częstej podmianie wody. Następnie dokładnie myjemy serce, oczyszczaj±c je całkowicie z krwi.

3. PóĽniej starannie oczyszczamy mięso z żył i tłuszczu.


nowe okno

4. Oczyszczone mięso kroimy na drobne kawałki, aby zmielić je w maszynce lub rozdrobnić rozdrabniaczem. Polecam użyć rozdrabniacza, ponieważ przed podaniem rybom tak przygotowanego pokarmu, nie trzeba będzie już rozcierać.


nowe okno

5. Następnie rozdrabniamy mięso i dodajemy do niego wybrany składnik np. szpinak (proporcje - pół na pół).


nowe okno

6. Je¶li chodzi o przyrz±dzanie pokarmu z czosnkiem, to proporcje będ± trochę inne (jeden z±bek na pół kilograma mięsa ). Podobnie jest z Wibowitem – jedna saszetka na pół kilo mięsa.


nowe okno

7. Tak przygotowane mięso, możemy zamrozić. Poradzę Wam swój sposób: układam rozdrobnione mięso do pojemników od lodu lub pudełkach po mrożonym pokarmie. Możecie również rozwałkować pokarm i ułożyć w zamrażalniku, urywaj±c sobie odpowiednie porcje. Ja jednak polecam ten pierwszy sposób, ponieważ jest wygodniejszy.


nowe okno

8. Tak przyrz±dzony pokarm jest w 100% lepszy od kupnego! Dlaczego? Po pierwsze nie zawiera wody, tylko czyste mięso. Po drugie masz pewno¶ć, że nie był wielokrotnie rozmrażany i zamrażany (np. w wyniku transportu).
A po trzecie masz pewno¶ć, że twoje rybki jedz± to co najlepsze-czyli pokarm przyrz±dzony własnoręcznie przez swojego hodowcę.
Życzę sukcesów w hodowli, no i oczywi¶cie smacznego Waszym rybkom!!!

Z przyjemno¶ci± odpowiem na wszelkie pytanie zwi±zane z tym tematem.


nowe okno

Pozdrawiam
DjM



nowe okno

Tak smakuje moim rybom, że aż mi jedz± z ręki.
komentarz[8] |

© 2005 Kieleckie Forum Akwarystyczne - KFA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Strona wygenerowana po raz: 66410
w tym 66410 razy przez niezalogowanych użytkowników
0.153 | 07:02:51 | powered by jPORTAL 2
improved by _A_

Polityka cookies
Kasy Fiskalne Kielce | Drukarki Fiskalne Kielce | Wagi Sklepowe Kielce
Menu podręczne
  Strona główna
  Forum